1403/02/19 چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403
درخت تو گر بار دانش بگیرد | به زیر آوری چرخ نیلوفری را

کاظم قلم چی:زیاد بخوانیم یا خوب بخوانیم ؟

حمید رضا جعفرخان 1402/09/04 06:50:30 728

کاظم قلم چی:زیاد بخوانیم یا خوب بخوانیم ؟

زیاد بخوانیم یا خوب بخوانیم ؟

بعضی دانش آموزان می گویند ما کم می خوانیم اما خوب می خوانیم .

 بعضی دانش آموزان هم می گویند ما سرکلاس یاد می گیریم و به همین خاطر بعدا  خیلی کم درس می خوانند. 

به نظر شما کدام یک مهم تر است: این که زیاد درس بخوانیم یا این که خوب درس بخوانیم اما کم درس بخوانیم ؟ 

پاسخ این است: هر دو عامل مهم هستند. هم زیاد خواندن و هم خوب خواندن، اما زیاد درس خواندن و زیاد زحمت کشیدن مهم تر است. ضمنا دانش آموزی که بیشتر درس می خواند می تواند  روش های بهتر را هم پیدا کند و  خوب تر و با کیفیت تر هم  درس بخواند . 

 

کسانی که می گویند ما کم می خوانیم اما خوب می خوانیم به تدریج عقب می مانند.

ضمنا بعضی دانش آموزان  واقعا زیاد درس می خوانند، اما به دوستانشان می گویند ما کم می خوانیم، آن ها می خواهند به دیگران نشان بدهند که باهوش هستند، اما بهتر است این دانش آموزان به اولیا و دوستانشان نشان بدهند که  تلاشگر و زحمت کش هستند و اراده ی قوی دارند و زیاد زحمت می کشند.

 اگر دانش آموزی بگوید من به علت باهوش بودن موفق شدم، پس خود او شخصا هیچ کاری نکرده است، فقط باهوش بوده است، اما اگر دانش آموزی بگوید من تلاش کردم و موفق شدم ، من بیشتر زحمت کشیدم و موفق شدم، در این صورت او خودش کارمهمی کرده است،کاری کرده است که دیگران نکرده اند، او بیشتر تلاش کرده است و زیادتر زحمت کشیده است .

 

نتیجه: زیاد درس خواندن و زیاد زحمت کشیدن قدم اول و مهم تر است. شما می توانید به این افتحار کنید که خودتان سبب موفقیت خودتان شده اید با زیاد تلاش کردن، البته وقتی بیشتر درس می خوانید می توانید روش های بهتر را هم کشف کنید و بهتر هم درس بخوانید . 

 

نتیجه ی یک تحقیق:

دانش آموزان کلاسی را  به دو گروه تقسیم کردند: به یک گروه گفتند شما باهوش هستید و به گروه دوم گفتند شما تلاشگر هستید .

 به گروه اول گفتند موفقیت شما به خاطر باهوش بودن شماست .

 به گروه دوم گفتند موفقیت شما به خاطر زحمت کشیدن و تلاش کردن و چالش پذیر بودن شماست . سپس به هر دو گروه یک مساله ی دشوارتر دادند و از آن ها خواستند اگر مایل هستند  این مساله ی دشوارتر را حل کنند . می دانید نتیجه چه شد ؟ و کدام گروه نتیجه ی بهتری گرفتند ؟ گروه دوم نتیجه ی بهتری گرفتند،  زیرا  به آن ها گفته شده بود شما تلاشگر و چالش پذیر هستید و میدان را رها نمی کنید، اما گروه اول نگران بودند که اگر مساله را حل کنند و به جواب نرسند  معلوم می شود که باهوش نیستند . 

 

پیشنهاد به اولیا و پشتیبان ها: 

دانش آموزان را به خاطر این که تلاش می کنند تشویق کنید، به آن ها نگویید که شما باهوش تر هستید، آن ها را به خاطر زحمت و تلاششان تشویق کنید . دانش آموزی را که به خاطر باهوش بودن تشویق می کنید همیشه نگران است که موفق نشود و معلوم شود که واقعا با هوش نیست، اما دانش آموزی که به خاطر تلاش کردن و رها نکردن و ادامه دادن و پیوستگی تشویق می کنید کار را ادامه می دهد و می داند موفق می شود، اگر امروز موفق نشد در ادامه حتما موفق می شود با تلاش و کوشش و شرکت کردن در چالش ها و رها نکردن و ادامه دادن و پیوستگی .

 

کدام ابزار

کدام ابزار می تواند سبب شود که شما بیشتر تلاش کنید؟ 

عامل اصلی این است که شما خودتان باور داشته باشید و قبول کنید که  باید بیشتر زحمت بکشید تا موفق تر بشوید، اما برای این کار یک ابزار مهم هم دارید و آن ابزار،  دفتر برنامه ریزی است، وقتی از دانش آموزانی که دفتر برنامه ریزی را می نویسند، می پرسیم مهم ترین فایده ی دفتر برنامه ریزی برای شما چیست ؟ 

می گویند دفتر برنامه ریزی سبب شد ساعت مطالعه ی ما بیشتر شود،  می دانید چرا دفتر برنامه ریزی سبب افزایش ساعت مطالعه می شود ؟ 

 

دفتر برنامه ریزی سبب می شود شما با خودتان رقابت کنید و با خودتان مسابقه بدهید . شما  در دفتر برنامه ریزی ساعت های مطالعه هر هفته را جمع می زنید، بنابراین به طور خودآگاه یا ناخودآگاه تصمیم می گیرید که هفته ی بعد بیشتر و بهتر درس بخوانید . 

 دفتربرنامه ریزی یک موتور درونی و موثر دارد که سبب می شود شما بیشتر درس بخوانید: رقابت با خود و تلاش برای بهتر شدن .

دفتر برنامه ریزی را تکمیل کنید و ساعت های مطالعه ی هر هفته را جمع بزنید به تدریج و هفته به هفته ساعت های مطالعه تان بیشتر خواهد شد، این یک رقابت با خود است، شما می خواهید هر هفته بهتر بشوید و بیشتر تلاش کنید .

 

جمع بندی: اولین عامل موفقیت این است: بیشتر زحمت بکشید و بیشتر تلاش کنید.

 موفقیت حتما با شماست.

کیفیت مطالعه و خوب درس خواندن عامل دوم است.

 در ابتدا باید تصمیم بگیرید که بیشتر زحمت بکشید و بیشتر کار کنید.

 درباره ی خوب خواندن 8 نکته را با شما در میان خواهیم گذاشت، اما اکنون هدف گذاری کنید که می خواهید در هفته های بعد چند ساعت درس بخوانید؟

 لطفا یک هدف واقع بینانه در نظر بگیرید .

                                              نویسنده: کاظم قلم چی

دیدگاه های ارزشمند شما
مطالب مرتبط