1403/09/28 چهارشنبه 28 آذر 1403
درخت تو گر بار دانش بگیرد | به زیر آوری چرخ نیلوفری را

معرفی رشته حقوق

1403/07/17 11:45:26 444

معرفی رشته حقوق

معرفی رشته حقوق

رشته حقوق یکی از پرطرفدارترین و جذاب ترین رشته های کنکور گروه آزمایشی انسانی است و هر ساله رتبه های برتر گروه انسانی در رشته حقوق دانشگاه های برتر ایران پذیرش میشوند این رشته بسیار گسترده است و جنبه ها و ابعاد مختلف زندگی بشر را در سطح خرد و کلان دربر می گیرد و همه افراد به گونه های مختلف به دانش حقوق نیازمندند و از آن بهره میبرند .
 

معرفی رشته حقوق - تاریخچه علم حقوق

همواره و در طول تاریخ علم حقوق به دنبال قضاوت و جستجوی عدالت بوده است و قدمت آن به اولین تمدن های بشری می رسد. دانش و علم حقوق و قضاوت در تمدن هایی مثل تمدن سومر مصر باستان آشور ،ایران ،بابل و ... وجود داشته است و هر تمدنی به روش خود به دنبال تحقق عدالت بوده است. برای مثال در دوران اشکانیان جنایت دینی مثل ارتداد همانند خیانت به شاه مجازاتش اعدام بود.
مدرسه حقوق در سال 1298 در ایران زیر نظر وزارت عدلیه تاسیس شد و به آموزش حقوق می پرداخت در سال 1313 شمسی با تاسیس دانشگاه تهران مدرسه حقوق با مدرسه تجارت و مدرسه سیاسی تلفیق شد و دانشکده حقوق و علوم سیاسی و اقتصادی را به وجود آورد مجددا در سال 1340شمسی نام این دانشکده تغییر کرد و به دانشکده حقوق و علوم سیاسی تبدیل شد و تا به امروز تحت همین عنوان دانشجو می پذیرد. علاوه بر این به تدریج رشته حقوق در دانشگاه های مختلف کشور گسترش یافت و تدریس می شود.

 


آشنایی با کارشناسی رشته حقوق


رشته حقوق ناظر بر تمام روابط اجتماعی مردمان یک سرزمین است که آثار حقوقی دارد روابط اجتماعی شامل دایره ی گسترده ای از ارتباطات می شود در واقع حقوق قوانین و مقررات ناظر بر همه این رابطه هاست ارتباطاتی چون ارتباط بین دولت و مردم ، ارتباط میان مردم ، ارتباط میان دولت ها ارتباط میان قوای سه گانه و .... موضوع رشته حقوق است. حقوق به موضوعاتی مثل مالکیت قراردادها مسئولیت های اشخاص قوائد مربوط به ارث ،وصیت ،ولادت اقامتگاه اشخاص مسئولیت های ناشی از حوادث و .... می پردازد. در مقطع کارشناسی دانشجویان حقوق به مطالعه مقدماتی علم حقوق می پردازند؛ چرا که این رشته بسیار گسترده است و دانشجویان میتوانند در مقاطع بالاتر تحصیلی به صورت تخصصی وارد یکی از شاخه ها و گرایش های حقوق شوند.
 

معرفی رشته حقوق - وظایف حقوقدان


مهمترین وظایف یک حقوقدان عبارتند از:
1. تحقیق و تجزیه و تحلیل مواد قانونی و نظریه های مکاتب مختلف علم حقوق
2. ارائه مشاوره های حقوقی به مراجعه کنندگان
3. جمع آوری و نگهداری مستندات و مدارک مربوط به پرونده
4. تهیه پیش نویسها قراردادها و نامه ها برای درج در پرونده و پیشبرد امور حقوقی اجرای مورد وکالت به طور کامل
5. گزارش حساب دوره وکالت به موکل یعنی وکیل باید درباره تمام اقداماتی که از طرف موکل خود انجام داده به موکل گزارش دهد.
6. رعایت مصلحت موکل
7. انجام کلیه کارهای مربوط به ثبت تغییرات در ساختار انحلال شرکت ها و .... عمدتا در شرکت های خصوصی رسیدگی به شکایات و دعاوی حقوقی و اداری
8. ارائه اطلاعات لازم و انجام امور حقوقی مربوط به انواع مناقصه ها مزایده ها ......
9. تحریر دعاوی شامل بازپرسی و دادیاری
10. تحریر ادله معاینه محل و استماع گواهان محلی و استماع اظهارات متداعین معذور از حضور در دادگاه
 
 

رشته حقوق برای چه کسانی مناسب است؟


اولین ویژگی دانشجویان حقوق علاقه است و انتخاب رشته آن باید براساس علاقه باشد؛ نه صرفا به دلیل اینکه رشته ی برتر علوم انسانی است. از آنجایی که بسیاری از منابع و اصطلاحات رشته حقوق ، به زبان انگلیسی فرانسوی و یا عربی است پس دانشجویان رشته حقوق باید به این زبان ها تا حدودی مسلط باشند. همچنین فن بیان و نحوه استدلال برای حقوق دانان و وکلا بسیار مهم است.
یکی دیگر از خصلت های کارشناسان حقوق داشتن صداقت و امانتداری نسبت به موکل خود است. علاوه بر این یکی دیگر از توانایی های لازم برای این رشته داشتن حافظه خوب و تسلط و آشنایی کامل در قوانین و امور حقوقی دقت بالا و جسارت است.

 


معرفی رشته حقوق - مزایا و معایب رشته حقوق


رشته حقوق از منزلت و در آمد خوبی در جامعه برخوردار است به طوری که اگر شما در یک دعاوی موفق شوید، سیل مراجعه کنندگان به دفتر شما سراریز می شود.
از سختی های رشته حقوق کار زیاد و زمان کاری نامشخص آن است کارشناسان حقوق در دل ماجراهای گوناگون و گاها خشن مثل داستان های جنایی و قتل قرار می گیرند و باید روحیه بالا و توانایی تحمل اضطراب را داشته باشند. همچنین تعداد فارغ التحصیلان رشته حقوق بسیار زیاد هستند و تا حدودی این رشته در جامعه اشباع شده است؛ به همین دلیل بازار رقابتی بین آنها وجود دارد و وکلا و حقوقدانانی موفق اند که تجربه مهارت و توانمندی بیشتری داشته باشند.


معرفی رشته حقوق - بازار کار و درآمد رشته حقوق


اگر وکیلی با تجربه و ماهر و یا حداقل در چند دعاوی موفق شده باشید بازار کار و در آمد خوبی در انتظار شماست و برعکس اگر ناموفق باشید چندان به کسب درآمد بالا دل خوش نکنید با وجود این چون در دوره لیسانس مقدمات حقوق خوانده می شود برای بازار کار خوب در حقوق ادامه تحصیل تا مقطع کارشناسی ارشد به دانشجویان توصیه می شود.

فارغ التحصیلان رشته حقوق میتوانند با شرکت در آزمون های استخدامی به عنوان مشاور حقوقی در سازمان های دولتی مثل شهرداری ها بخش داری ها دانشگاه ها بانک ها وزارت خانه ها، ادارات ثبت اسناد و املاک ، شرکت های خصوصی و ... مشغول به کار شوند در واقع میتوان گفت همه واحدهایی که دارای شخصیت حقوقی هستند نیاز به مشاور حقوقی دارند.
علاوه بر این آنها میتوانند اقدام به تاسیس دفتر اسناد رسمی و دفتر ازدواج و طلاق و یا دفتر وکالت خصوصی خود کنند یا به عنوان کارمند در این دفترها زیر نظر حقوقدانان فعالیت کنند. نمیتوان درآمد قطعی برای وکلا و حقوقدانان در نظر گرفت کارمندان دولتی مطابق قانون وزارت کار حقوق میگیرند اما افرادی که در حوزه خصوصی کار میکنند با توجه به نوع کار میتوانند حقوق بالایی دریافت کنند.

 

منبع : https://3gaam.com/

 

دیدگاه های ارزشمند شما
مطالب مرتبط