تغذیه مناسب دانش آموزان در ایام امتحانات
1402/10/04 09:29:54 2346
اهمیت تغذیه دانش آموزان در ایام امتحانات
توجه به تغذیه دانش آموزان در زمان امتحانات بسیار مهم و ضروری می باشد ، استفاده از غذای مناسب و مفید موجب میشود تا بتوانند سریعتر بیندیشند و حافظه بهتری داشته باشند.
بسیاری از دانش آموزان زمان قبل از امتحان را تا حد امکان به مطالعه می پردازند و تصور می کنند که غذا خوردن و استراحت کردن از وقت مطالعه آنها می کاهد در صورتی که با تغذیه صحیح می توان بازده فکری را افزایش داد و با به کارگیری نکات و توصیه های زیر ، توان دانش آموز را برای یادگیری بهتر و موفقیت در امتحانات افزایش داد.

تغذیه مناسب :
- در موقع مطالعه از غذا خوردن اجتناب نمایید برای این امر زمان خاصی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتری غذا بخورید
- در موقع مطالعه از خوردن انواع تنقلات خودداری کنید.
- از مصرف زیاد شیرینی و تنقلات خودداری کنید. این خوراکیها ممکن است در نگاه اول انرژیزا به نظر برسد اما باید توجه داشت که این قابلیت در آنها بسیار کم دوام است و پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به شما خواهد داد.
- برخلاف تصور عموم، مطالعه و درس خواندن نیاز بدن به انرژی را افزایش نمیدهد، بنابراین استفاده بیش از حد از مواد غذایی بسیار شیرین و پر چرب در طول دوران امتحانات نه تنها مفید نیست بلکه سبب افزایش وزن و بروز چاقی میشود.
- صبحانه غذای اصلی است، ناهار و شام را کمی مختصرتر بخورید اما صبحانه را کاملتر میل کنید.
- در صبح روز امتحان نیز بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخممرغ، نان تست با عسل یا برشتوک استفاده شود.
- اگر در صبحانه پنیر میخورید، بهتر است آن را همراه گردو میل کنید.
- خوردن آجیل مغزدار از قبیل بادام، کشمش، فندق، گردو و نخودچی که سرشار از منیزیم بوده و کمبود آن یکی از علل کاهش یادگیری است.
- مصرف سبزیهای تازه (البته بعد از ضد عفونی کردن) و میوههای تازه توصیه میشود.