سرما خوردی؟ نه بابا سینوزیت دارم
1403/09/14 17:20:29 576
سرما خوردی؟ نه بابا سینوزیت دارم
فرق سرماخوردگی و سینوزیت چیست؟
در فصل پاییز و زمستان که انواع عفونتهای ویروسی شایع هستند؛ ممکن است تشخیص علائم بیماریهای مختلف برای فرد سخت باشد. اگر فرد درد شدیدی در سرخود داشته باشد؛ نمیتواند بفهمد که سرماخورده یا سینوسهایش چرک کرده است؟ بنابراین باید تفاوت این دو بیماری را از هم بشناسید و نشانههای آنها را به خوبی بدانید.
هنگامیکه فرد دچار یکی از این دو بیماری میشود؛ باید به چند فرق اساسی سرماخوردگی و سینوزیت آشنا بود:
در ایجاد بیماری سرماخوردگی یک عامل ویروسی دخیل است اما سینوزیت را هم ویروس میتواند ایجاد کند و هم باکتری. بیش از 200 نوع ویروس مختلف باعث سرماخوردگی میشوند؛ بنابراین دانشمندان نمیتوانند به راحتی برای آن دارویی تولید کنند. 50 درصد عوامل بیماری سرماخوردگی از نوع راینوویروس هستند.
- نحوه ابتلا به سرماخوردگی: اگر فرد هوایی که آلوده به قطرات عطسه و سرفه فردی سرماخورده است را تنفس کند؛ یا سطح آلوده به این قطرات تنفسی را لمس کند؛ ویروس سرماخوردگی وارد بدن او میشود.
- نحوه ایجاد سینوزیت: کیسههای پرشده از هوا در پشت بینی سینوس نام دارند. هنگامی که سینوسها متورم می شوند و فرد سرماخورده باشد؛ سینوسهای او متورم میشوند و فرد عفونت سینوسی میگیرد. البته فقط سرماخوردن باعث سینوزیت نمیشود؛ هوا، مخاط و باکتریها میتوانند در سینوسهای متورم گیر کرده و باعث عفونت بیشتر شوند.
تفاوت سینوزیت ویروسی و باکتریایی
عفونت سینوسی اغلب پس از سرماخوردگی ویروسی ایجاد میشود. در موارد نادرتر، فرد ممکن است پس از سرماخوردگی ویروسی به سینوزیت باکتریایی نیز مبتلا شود.

تفاوت درمان سرماخوردگی و سینوزیت
برای درمان هر یک از این دو بیماری که سیستم تنفسی و مخاطی را درگیر میکنند؛ روشها و درمانهای مشابهی وجود دارند اما در برخی موارد با هم تفاوتهایی هم دارند.
فرق درمان خانگی و دارویی در سرماخوردگی با سینوزیت
برای درمان سرماخوردگی معمولا باید به درمانهای خانگی رو بیاورید؛ مثلا:
- استراحت کنید. اگر هنگام سرماخوردگی 1-2 روز در خانه استراحت داشته باشید؛ بدن با عفونت میتواند مبارزه کند.
- مصرف مایعات. برای رفع عفونت ویروسی سرماخوردگی میتوانید انواع آب، آبمیوه، سوپهای تهیه شده از آب قلم و آب مرغ، بخورید.
- استفاده از محلول سالین بینی. اگر بینیتان در اثر سرماخوردگی گرفته است؛ میتوانید با اسپری بینی محلول آب نمک، مخاط بینی را به بیرون برانید و احتقان بینی را برطرف کنید.
- بخور دادن. اگر در فضای خانه یا محل کار دستگاه بخور یا رطوبتساز بگذارید؛ سینوسهایتان خشک نمیشوند.
برای درمان سینوزیت اغلب باید از آنتی بیوتیک مصرف کرد. نوع و دوز آنتی بیوتیک را پزشک باید تجویز کند و معمولا دورهای 1 تا 6 هفتهای برای درمان آنتی بیوتیکی بیمار در نظر گرفته میشود.
منبع : آچاره سلامت